Wspomnienie o ks. Janie Gliścińskim – redaktorze naczelnym „Seminare” (1994-96) w dziesiątą rocznicę śmierci - Kołosowski , Tadeusz (Seminare. Poszukiwania naukowe, 2008)
WSPOMNIENIE O KS. JANIE GLISCINSKIM – REDAKTORZE NACZELNYM „SEMINARE” (1994-96) W DZIESIATA ROCZNICE SMIERCI