O dysleksji - Dąbrowska, Małgorzata (Seminare. Poszukiwania naukowe, 2001)
Ten artykuł miał głównie na celu ujawnienie probierni z którymi spotykamy młodych ludzi, od których ich nie lubili. Znajomość tematu sicminent pomaga w doceniającym spojrzeniu na osoby, które mają tego typu problemy, a także pomaga w pełniejszym zrozumieniu ich sytuacji. Problem jest również ciekawy funkcjonowania dorosłych, od których już zauważyli miłość. Być może przyszłe badania również wezmą pod uwagę ten problem.