Bibliografia prac naukowych absolwentów Wyższego Seminarium Duchownego w Lądzie nad Wartą z lat 1957-1991 - Babicz, Marek (Seminare. Poszukiwania naukowe, 1998)
W 1954 roku o. Stanisław Rokita, przełożony parafii S. Stanisława Kostki otwarto w Lądzie nad Warta Wyższego Seminarium Duchownego Salezjanów Księdza Bosko. Ponad czterdzieści lat (do 1997 r.) i studiował duchownych z dwóch salezjańskich prowincji s. Stanisława Kostki i s. Wojciecha. Bibliografia ta jest drugim dowodem prezentacji dorobku naukowego ks polskich salezjanów, ale jak poprzednio proponuje zgromadzenie dzieł w sposób kompletny badania naukowe byłych wychowanków lądzkiego seminarium. Pierwszą bibliografię zebrał don Stanisława Wilka, został opublikowany w księdze upamiętniającej 75-lecie obecności salezjamu w Polsce (Łódź-Kraków 1974, s. 348-353) i prezentuje prace „magisterium”, licencyjne i doktoranckie pisany do 1974 r. Niniejsza Bibliografia prac naukowych byłych wychowanków ma na celu przybliżenie dziedzictwa naukowego salezjanów z dwóch Inspektorii Polski Północy i podkreślenie tego, co wspólne wysiłkiem profesorów i studentów Alma Mater Landensis. Bibliografia przedstawia: 1 - prace maturalne, praca zaliczeniowa studiów 2 - dzieła „magisterium” 3 - utwory licencyjne oraz utwory „magisterium” uważane za utwory licencyjne 4 - prace doktorskie 5 - prace kwalifikacyjne 6 - dzieło polskich salezjanów - alumnów zagranicznych seminariów i instytutów uniwersyteckich. Na końcu znajdują się spisy: mówców, tematów, osób, nazw geograficznych oraz indeks chronologiczny.