Pastoralne treści formuł listowych św. Pawła - Popowski, Remigiusz (Seminare. Poszukiwania naukowe, 1985)
Artykuł jest syntetycznym przedstawieniem poglądów św. Pawła Apostoła Osoby Trójcy Świętej, adresaci i on sam, jak wygasł we wstępie i końcowe formuły jego listów. Wnioski duszpasterskie są dra"Svn.