Konsekwencje wychowywania się w rodzinie z problemem alkoholowym – bagaż na całe życie - Włodarczyk , Ewa (Seminare. Poszukiwania naukowe, 2022)
Artykuł zatytułowany Konsekwencje wychowywania się w rodzinie z problemem alkoholowym – bagaż na całe życie poświęcony jest problematyce dzieci wychowywanych jest przez jednego lub oboje pijących rodziców, doświadczających negatywnych wpływów w obszarze ich funkcjonowania psychospołecznego (w aktualnej fazie ich życia, jak i w dorosłości).