Internet i związane z nim zagrożenia w opinii gimnazjalistów oraz ich rodziców - Skowroński, Bartłomiej (Seminare. Poszukiwania naukowe, 2022)
Artykuł „Internet jako ostrzeżenie dla opinii i ich rodziców” przedstawia badania nad zagrożeniami, jakie skutki niesie ze sobą Internet. Zawiera porównawczą aktywność dzieci w sieci z perspektywy ich samych i ich rodziców. W ten sposób udało się znaleźć połączenie, w których rodzice nie mają rzeczywistej aktywności swoich dzieci w Internecie.