Zjawisko bezdomności w Niemczech - Szluz, Beata (Seminare. Poszukiwania naukowe, 2023)
Bezdomność jest problemem społecznym, który mimo swojego istnienia do dziś nie został pomyślnie rozwiązany. Jest to bardzo trudne dla badań naukowych, a nawet niebezpieczne dla badacza, także dla praktyków, którzy zajmują się tym problemem. Stąd postulat ciągłego poszukiwania nowych rozwiązań i doskonalenia już istniejących. Tematem artykułu jest zjawisko bezdomności w Niemczech.