Ks. Mirosław Gawron, Sopot. Parafie rzymskokatolickie, t. 1, Parafia pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa, Sopot 2021, nakład własny Autora, ss. 335 - Romejko, Adam (Studia Gdańskie, 2022)
Tekst artykulu to recenzja książki: Ks. Mirosław Gawron, Sopot. Parafie rzymskokatolickie, t. 1, Parafia pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa, Sopot 2021, nakład własny Autora, ss. 335. Autor opracowania zaprezentował w nim dzieje parafii, w której jest proboszczem od czasów po II wojnie światowej do 1983 r. W przygotowaniu jest drugi tom opracowania obejmujący okres od 1983 r. do czasów obecnych.