(No) sense of loneliness in the narratives and experiences of: (Brak) poczucia samotności w narracjach i doświadczeniach małżeńskich w erze wirtualnych związków - Zalewska, Sabina (Studia nad Rodziną, 2025)
Artykuł jest namysłem nad funkcjonowaniem relacji w związku w dobie nowych technologii. Odnosi się także badawczo do samotności i osamotnienia w związku i małżeństwie. Stara się odpowiedzieć na pytanie, czy w samotności można odnaleźć sens i jeśli tak, to jaki on jest.