Samotność seniorów w okresie pandemii COVID-19 na podstawie badań własnych w Suwałkach - Bronikowski, Marek (Studia nad Rodziną, 2022)
Artykuł podejmuje problem samotności osób starszych w okresie pandemii COVID-19 w opracowaniu o badania własne zrealizowane w miejscowości Suwałki. Zebrane dane empiryczne pozwoliły określić w jaki sposób sytuacja pandemiczna zdeterminowała życie seniorów w sferze rodzinnej, kulturalnej i społecznej. Na podstawie zebranego materiału badawczego możliwe było poznanie, w jaki sposób objawiała się samotność osób starszych z miasta Suwałki oraz jakie towarzyszyły im przeżycia wywołane przez izolację.