Rzemieślnicze firmy rodzinne wobec osób niepełnosprawnych - Bondyra, Krzysztof; Dziekanowska, Małgorzata (Studia nad Rodziną, 2021)
Celem artykułu jest prezentacja potencjału rzemieślniczych firm rodzinnych w zakresie przeciwdziałania wykluczeniu społecznemu osób z niepełnosprawnością poprzez aktywizację edukacyjno-zawodową w rzemiośle.