Wstęp. X-lecie Wydziału Studiów nad Rodziną UKSW - Kućko, Wojciech; Ozorowski, Mieczysław (Studia nad Rodziną, 2021)
Niniejszy numer czasopisma „Studia nad Rodziną” jest poświęcony refleksji nad dziedzictwem badawczym i dydaktycznym Wydziału Studiów nad Rodziną, a zwłaszcza nad okresem ostatnich dziesięciu lat jego istnienia (2010-2020). Zawarto w nim artykuły i inne teksty, ukazujące bogac- two studiów i działalności osób, tworzących Wydział: pracowników badawczo-dydaktycznych oraz studentów studiów stacjonarnych i niestacjonarnych.