Międzynarodowe projekty badawczo-rozwojowe na Wydziale Studiów nad Rodziną (2013-2021) - Kulesza, Marek (Studia nad Rodziną, 2023)
Wydział Studiów nad Rodziną UKSW uczestniczył w latach 2013-2021 w szeregu międzynarodowych przedsięwzięć badawczo-rozwojowych pozwalających na powiązanie ze sobą działań badawczych z praktyką wdrożeniową oraz współpracą międzynarodową i włączenie ich w planowanie i realizacje aktywności kształceniowych. Realizowane w ostatnich latach międzynarodowe przedsięwzięcia badawczo-rozwojowe były niezwykle istotnym elementem wzmacniającym pozycję i rozpoznawalność Wydziału Studiów nad Rodziną UKSW. Wieloletnia kooperacja międzynarodowa i umocowanie pracowników naukowych Wydziału w sieciach partnerskich (w kraju i za granicą) pozwalało na ścisłe wiązanie podejmowanej refleksji teoretycznej, z praktyką badawczą oraz wdrożeniami.