Richard Swinburne, Czy Jezus był Bogiem?, tłum. Małgorzata Wiertlewska, Wydawnictwo Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego, Bydgoszcz 2014 (rec.) - Grzybowski, Jacek (Studia Philosophiae Christianae, 2019)
Książka Richarda Swinburne’a Czy Jezus był Bogiem? to kolejny ważny i ciekawy głos w dyskusji podejmującej konfesyjne tezy i racje, ale na mocy racjonalnych, spokojnych i rzeczowo ujętych argumentów. Jej wydanie wpisuje się w ambitne rozważania jakie od kilku lat prowadzi środowisko polskich filozofów.