Piosenka jako element dzieła kinematograficznego - Łęcicki, Grzegorz (Studia Theologica Varsaviensia, 2022)
Syntetyczne przedstawienie roli i znaczenia piosenki jako detalu w polskich filmach fabularnych: komediowych, dramatycznych i religijnych. Zaakcentowanie znaczenia piosenki jako elementu ubarwiającego filmową fabułę oraz nośnika treści ideowych.