Tik-Tokowe duszpasterstwo - Sobieszek, Wojciech (Warszawskie Studia Pastoralne, 2023)
Artykuł jest próbą oceny działalności osób duchownych na tiktok-u. tekst prezentuje analizę wybranych dokumentów kościoła, mówiących o po- trzebie realizacji duszpasterstwa w nowych mediach. Wskazuje na cechy, jakimi powinien się charakteryzować przepowiadający. zawiera on analizę filmów, które osoby duchowne prezentowały na tiktok-u od 1 stycznia do 31 marca 2022 roku według przyjętych przez autora w artykule kategorii. tekst szuka odpowiedzi na pytanie, czy tiktok-owe duszpasterstwo ma sens i czy jest potrzebne.