„Jak się nie dostrzega zagadkowości zdarzeń, to się widzi tylko powierzchnię” - Pawłowska-Jądrzyk, Brygida; Birkholc, Robert; Zanussi, Krzysztof (Załącznik Kulturoznawczy, 2019)
Wywiad autoryzowany, przeprowadzony 2 września 2019 roku w Studiu Filmowym „TOR” w Warszawie.