„Luksus bezpiecznej grozy” - Goworek, Anna; Gołos-Dąbrowska, Katarzyna; Klucznik, Arkadiusz (Załącznik Kulturoznawczy, 2023)
O adaptacjach teatralnych baśni Hansa Christiana Andersena z reżyserem Arkadiuszem Klucznikiem rozmawiają Katarzyna Gołos-Dąbrowska i Anna Goworek