Pisarz ponad granicami. Z Georgim Gospodinowem rozmawiają Anelia Radomirova, Brygida Pawłowska-Jądrzyk - Radomirova, Anelia; Pawłowska-Jądrzyk, Brygida (Załącznik Kulturoznawczy, 2023)
Z Georgim Gospodinowem rozmawiają Anelia Radomirova, Brygida Pawłowska-Jądrzyk