„Szukam paradoksalnego wydarzenia, a granica jest zawsze paradoksem…” – z Filipem Bajonem rozmawia Izabela Tomczyk-Jarzyna. - Tomczyk-Jarzyna, Izabela; Bajon, Filip (Załącznik Kulturoznawczy, 2020)
Wywiad autoryzowany (część I), przeprowadzony 18 marca 2020 r. w Wytwórni Filmów Dokumentalnych i Fabularnych w Warszawie.