„Route 99” – podróż przetworzona w formę artystyczną. O narastającym na świecie nacjonalizmie, Iwaszkiewiczowskim doświadczeniu podróżowania i upodobaniu do sztuczności teatru : z Filipem Bajonem rozmawia Izabela Tomczyk- Jarzyna - Tomczyk-Jarzyna, Izabela (Załącznik Kulturoznawczy, 2024)
Route 99 – podróż przetworzona w formę artystyczną. O narastającym na świecie nacjonalizmie, Iwaszkiewiczowskim doświadczeniu podróżowania i upodobaniu do sztuczności teatru – z Filipem Bajonem rozmawia Izabela Tomczyk- Jarzyna