Spotkanie Romanistów pt. La Cattedra „strumento sacro". W 100 ROCZNICĘ URODZIN GIORGIO LA PlRA na Uniwersytecie „La Sapienza” w Rzymie w dniach 11-13 listopada 2004 roku - Longchamps de Bérier, Franciszek (Zeszyty Prawnicze, 2017)
Spotkanie Romanistów pt. La Cattedra „strumento sacro". W 100 ROCZNICĘ URODZIN GIORGIO LA PIRA na Uniwersytecie „La Sapienza” w Rzymie w dniach 11-13 listopada 2004 roku