Już starożytni Rzymianie... O tym, jak (nie) inspiruje prawo rzymskie. Già nell’antica Roma? ‒ Ovvero come il diritto romano non è sempre un modello. Sprawozdanie z konferencji ku pamięci Profesora Witolda Wołodkiewicza, Warszawa, 1-2 czerwca 2022 roku - Saracyn, Wiktoria (Zeszyty Prawnicze, 2022)
.