Bibliografia
Ustawa z dnia z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r., Nr 136, poz..914 j.t.).
Google Scholar
Google Scholar
Rozporządzenie (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościo¬wego, powołującego Europejski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiającego procedury w sprawie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L 31 z 01.02.2002, str. 1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463).
Google Scholar
Google Scholar
Wyrok Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Krakowie z dnia 19 listopada 2007 r. (III SA/Kr 820/07).
Google Scholar
Google Scholar
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 22 listopada 2010 r. w sprawie dozwolo¬nych substancji dodatkowych (Dz. U. z 2010 r., Nr 232, poz.1525).
Google Scholar
Google Scholar
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 14 stycznia 2009 r. w sprawie wprowa¬dzenia do obrotu i stosowania w żywności na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej określonych substancji dodatkowych (Dz. U. z 2009 r., Nr 17, poz. 96).
Google Scholar
Google Scholar
Wyrok Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Warszawie z dnia 24 września 2010 r. (VI SA/Wa 901/10).
Google Scholar
Google Scholar
Wyrok Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Gdańsku z dnia 14 kwietnia 2009 r. (III SA/Gd 442/08).
Google Scholar